ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

21.12.2011
Координационна среща в рамките на кампанията „Да изчистим България”

     Днес, 21 декември, в пресцентъра на Областна администрация  се проведе работна среща за координиране на дейностите по националната кампания „Да изчистим България". Представители на общините бяха запознати от мениджъра на проекта Мария Лазарова с новия етап, в който навлиза инициативата. Срещата бе водена от Областния управител Ж. Желязков, присъстваха и двамата му заместници Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова. 

     Мениджърът на проекта Мария Лазарова поздрави екипа на администрацията, която сред първите в страната е заявила своята подкрепа и е съпричастна към  екоинициативата, стартирана от  bTV Media Group.

     Тя запозна участниците в срещата - представители на осемте общини от областта и експерти от Областна администрация, с подготовката на кампанията и начина за координация на дейностите в предстоящите месеци.Тъй като Министерски съвет обяви предварително обявената от нас дата 21 април за работен ден, се наложи да променим деня. Заради многото пролетни празници най-удобният почивен ден, в който можем да изчистим България, стана 12 май. Така че именно на 12 май ще се проведе първото и най-голямо почистване на страната, обясни Мария Лазарова. Бе подчертано, че идеята ще стане реалност само с помощта на всеки един от нас. Много известни личности, както и лицата на bTV вече работят рамо до рамо с останалите партньори. Желание за сътрудничество заявяват и много фирми, включват се представители и на големия бизнес.
     "Съществен етап, в който навлиза кампанията, е ЧистоЗнанието. Това не е учебен предмет. Това е най-важният етап от кампанията, защото в него ние ще се научим как да работим заедно, как да се грижим всеки един ден, така че да имаме успех при почистването на България", коментира мениджърът на проекта. Целта е възможно най-много хора да разберат, че са отговорни към себе си, към близките си и към природата.

     Зам. областният управител д-р Катя Ганова сподели впечатлението си от проведената неотдавна в Областна администрация Среща за доброволчеството. Над 120 души млади хора са заявили в анкетните карти за обратна връзка желанието  да се включват в полезни, социални активности, заяви д-р Ганова. И ще бъде добре от страна на общините, те да бъдат използвани по време на реализация на този голям, общественозначим  проект. Мария Лазарова адмирира идеята и подчерта, че много високо се цени партньорството между местните институции и доброволческите организации. Тя препоръча всяка община да си избере емблематично място за града, където да проведе своята акция в рамките на инициативата „Да изчистим България за един ден!"

     Областният управител изрази надежда в Област Добрич да няма маркирани на картата на bTV  нерегламентирани сметища и пое ангажимент от страна на екипа да следи стриктно по време на пътуванията си в региона и своевременно да бъдат предприемани мерки в партньорство с местните управи и други организации, за да се създава максимална координация между всички заинтересовани страни, и кампанията действително да бъде ефективна.